Osakeluettelon siirtopalvelun avaaminen siirtyy

Osakeluettelon siirtopalvelun avaaminen siirtyy

Julkaistu: 23.10.2019

Maanmittauslaitoksen osakeluettelon siirtoon tarkoitetun sähköisen palvelun käyttöönotto siirtyy. Osakeluettelon siirtopalvelu oli tarkoitus avata käyttöön lokakuussa.

Siirtopalvelun avaamista päätettiin lykätä, koska loppuvaiheessa tuli esiin tietosuojaan liittyviä yksityiskohtia, jotka ovat kriittisiä palvelun turvallisuuden kannalta.

"Siirtopalvelu saatiin valmiiksi, mutta kaikki kokonaisuuden palvelut eivät valmistuneet suunnitellussa aikataulussa. Tämä olisi pitänyt huomata ja tiedottaa aikaisemmin", myöntää ohjelmapäällikkö Jorma Turunen Maanmittauslaitokselta.

Maanmittauslaitos ei osaa vielä tässä vaiheessa arvioida, milloin siirtopalvelu saadaan avattua. Tarkempi aikataulu tiedotetaan marraskuussa.

"Pahoittelemme, että palvelun käyttöönotto myöhästyy. Viivästyminen harmittaa, mutta haluamme olla varmoja, että palvelun käyttö on turvallista ja riskitöntä", Turunen jatkaa.

Osakeluettelon siirto jatkuu entiseen tapaan

Siirtopalvelun avaamisen lykkääntyminen ei estä osakeluettelon siirtoa. Toukokuusta alkaen vanhojen taloyhtiöiden on ollut mahdollista siirtää osakeluetteloiden tietoja huoneistotietojärjestelmään toimittamalla siirrettävät tiedot Maanmittauslaitokselle erillisellä lomakkeella. Osakeluettelon siirtoa jatketaan samalla tavalla siihen asti, kunnes siirtopalvelu saadaan käyttöön.

Taloyhtiöillä on aikaa osakeluettelon siirron tekemiseen vuoden 2022 loppuun asti. Maanmittauslaitos suosittelee, että taloyhtiöt tekevät osakeluettelon siirron aikaisintaan vuonna 2020, jolloin saadaan käyttöön sekä osakeluettelon siirtopalvelu että rajapinnat isännöintijärjestelmiä varten.

Osakeluettelon siirto liittyy vuoden 2019 alusta käyttöön otettuun huoneistotietojärjestelmään. Uudet, tänä vuonna perustetut yhtiöt ovat suoraan huoneistotietojärjestelmässä.

Vanhat taloyhtiöt siirtävät ensiksi huoneistotietojärjestelmään yhtiön osakeluettelon. Kun taloyhtiö on siirtänyt osakeluettelon huoneistotietojärjestelmään, yksittäiselle osakehuoneistolle voidaan hakea omistuksen ja panttauksen rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta.

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö Jorma Turunen, p. 040 179 5335, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Osakeluettelon siirrosta ja sen vaikutuksista taloyhtiön toimintaan voi lukea osoitteesta osakehuoneistorekisteri.fi.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.