Taloyhtiövaliokunnan kuulumisia

3.9.2018

Isännöitsijän valinta on taloyhtiön käytännön toiminnan kannalta keskeinen päätös. Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen taloyhtiövaliokunnassa asiaa oli pohdittu jo kelpo kotvanen. Pohdinta johti siihen, että Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen hallitus päätti taloyhtiövaliokunnan esityksestä tilata asiaa koskevan opinnäytetyön Oulun Ammattikorkeakoululta.

Lehtori Martti Hekkasen esityksestä opinnäytetyön tekijäksi nimettiin rakennusmestariopiskelija Niko Jurvelin. Opinnäytetyön otsikoksi muotoutui ”Isännöintipalvelujen hankinta asunto-osakeyhtiössä – taloyhtiön ABC”.   Niko Jurvelin ryhtyi tarmokkaasi työhön. Taloyhtiövaliokunnan kevään ankaran kokoustamisen ja sähköpostien vaihdon tuloksena opinnäytetyö valmistui määräajassa ja opiskelija Niko Jurvelinista tuli rakennusmestari. Rinnan opinnäytetyön kanssa kevään aikana muokattiin taloyhtiövaliokunnan jäsenten ansiokkaan panoksen myötä myös isännöintipalvelujen vertailutyökalu. Työkalun saa jäsentaloyhtiömme käyttöönsä kirjautumalla uusille kotisivuillemme.

Toinen asia, joka on pohdituttanut taloyhtiövaliokuntaa jo pitkään, on taloyhtiöiden varautumisen nykytila asukkaidensa ikääntymisen ja esteettömän liikkumisen suhteen. Taloyhtiövaliokuntamme pitkäaikainen ja ansioitunut jäsen Seppo Ikonen on jaksanut urheasti pitää asiaa esillä valiokunnassamme. Kevään viimeisessä kokouksessaan valiokunta oli Skype-yhteydessä Ikäinstituuttiin, joka toimii hyvän vanhenemisen puolesta edistämällä ikäihmisten toimintakykyisyyttä ja osallistumista asuinympäristönsä monipuoliseen kehittämiseen.

Erityisesti esiin nousi TaloTsemppari-toiminta, jota rahoitetaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta (STEA, ent. Raha-automaattiyhdistys). Syksyn ensimmäisessä valiokuntamme kokouksessa selviää voisiko Ikäinstituutin hankkeesta vastaava suunnittelija Outi Mustonen vierailla Oulussa. Vierailun yhteyteen on tarkoitus järjestää info- ja lehdistötilaisuus, johon kutsutaan Oulun kaupungin ja lehdistön edustajia sekä tietysti yhdistyksen omaa väkeä. Kaupungin mukaan tulo olisi erityisen tärkeää. Taloyhtiövaliokunnassa hanke on vielä lähtökuopissa, mutta mikäli kevään kokouksen myönteinen ilmapiiri toteutuu, niin odotettavissa on työntäyteinen syyskausi.    

 Markku Holopainen

Markku Holopainen

Kirjoittaja kuuluu Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen hallitukseen ja työvaliokuntaan sekä toimii taloyhtiövaliokunnan puheenjohtajana.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.