Jäsenedut

Jäsenyys tuo taloyhtiön luottamushenkilöiden ja isännöitsijän käyttöön monipuoliset kiinteistöyhdistyksen paikalliset ja Kiinteistöliiton valtakunnalliset jäsenpalvelut veloituksetta:

Neuvonta

Asiantuntijat antavat puhelinneuvontaa  laki-, korjausrakentamis-, energia-, talous- ja veroasioissa, Kiinteistöliiton valtakunnallinnen neuvonta. Lisäksi paikallinen neuvonta Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen toimistolla. 

Lakineuvonnan ajanvaraus

Kiinteistöliiton lakineuvonnan ajanvarauskalenterista voit varata itsellesi parhaiten sopivan puhelinajan (max. 20 min.) päivystysvuorossa olevalle lakimiehelle sekä liittää tausta-aineistoa asiaasi varten.

Lakibotti vastaa taloyhtöiden lakikysymyksiin jäsensivuilla 24/7

Uusi palvelu täydentää aiemmin taloyhtiöiden käytettävissä olleita Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten lakiasioiden puhelinneuvontoja sekä jäsensivujen Lakihelppi-palvelua. Lakibotti palvelee jäsensivuilla Laki ja vastuunjako -osion kohdassa Lakibotti.

Koulutus

Vuosittain noin 20 koulutus- ja muuta tapahtumaa Pohjois-Suomessa. Lisäksi webinaareja, koulutusvideoita, verkkokoulutuksia ja verkkokursseja. Tapahtumakalenteri.

Puheenjohtajien verkostoitumien - Puheenjohtajaklubit Oulussa,  Ylivieskassa ja Kajaanissa 

Jäsentaloyhtiöidemme puheenjohtajien verkostoituminen noin 7 kertaa vuodessa (Oulu) ja maakunnissa 4 kertaa vuodessa. Lisätietoja.

Hallituksen perehdytys

Yhtiökokouksen jälkeen taloyhtiön hallitus järjestäytyy. Mikäli haluatte perehdyttää tämän jälkeen hallituksen Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen jäsenpalveluihin, olemme käytettävissä. Tarjoamme taloyhtiön hallitukselle maksuttoman noin tunnin perehdytyksen (Teams-palaverina) hyvään hallintotapaan, isännöinnin eettisiin ohjeisiin ja hallitustyöskentelyyn taloyhtiössä sekä Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen jäsenpalveluihin. Tämä on hyödyllinen etenkin silloin, kun hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet ovat uusia tehtävässään. Kiinnostuitko,  sovitaan ajankohdasta tarkemmin. Perehdytys arkisin klo 07.00 - 16.00 välillä. Aloitus viimeistään klo 15.00.  Lisätietoja johanna.laitala(at)kiinteistoliitto.fi.

Jäsensivut

Taloyhtiön tietopankista löytyvät oppaat, ohjeet, koulutusvideot, tilaisuuksien aineistot, lomakkeet, videot ja verkkokurssit (HTHJ - Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen, Hallituksen puheenjohtajana taloyhtiössä – HTHJPLUS, Toiminnantarkastuksen perusteet jaTaloyhtiön pelastussuunnitelma (TaPe), uutiskirjeet, jäsenlehdet ja paljon muuta hyödyllistä. Jäsensivuilla myös laskurit ja Rakennuksen kuntosovellus RAKU sekä paljon tutkittua tietoa.

Lehdet

Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen jäsenlehti

Jäsenlehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa (2024 lähtien). Paperilehti postitetaan taloyhtiöpäättäjille ja isännöitsijälle ja se on yhdistyksen oma julkaisu. Tutustu jäsenlehteen 2/2023.

Suomen Kiinteistölehti ja sähköinen uutiskirje

Kiinteistöliiton jäsenetuna taloyhtiö saa veloituksetta yhden Suomen Kiinteistölehden vuosikerran (10 numeroa) kotiin kannettuna paperilehtenä. Lehti lähetetään hallituksen puheenjohtajalle, jollei toisin ole ilmoitettu.
Hallituksen jäsenillä on mahdollisuus lukea näköislehteä maksutta jäsensivujen kautta. Paperilehden lisätilauksen voi tehdä hintaan 25 euroa/vuosi. Tilauslomake Kiinteistölehden verkkosivuilla. Kiinteistölehti julkaisee myös kahden viikon välein ilmestyvää sähköistä uutiskirjettä, joka on vapaasti kaikkien tilattavissa.

Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen sähköiset uutiskirjeet

Ajankohtaista tietoa kiinteistöistä sekä tulevista jäsentapahtumista ja muista jäsenpalveluista saat sähköpostitse kuukausittain, yleensä kuukauden viimeisellä viikolla. Tutustu uutiskirjeeseen 1/2023.

Kokoustila 

Jäsentaloyhtiöt saavat maksutta käyttöönsä kokoustilan toimistomme alakerrasta (Kirkkokatu 53, 90100 Oulu) maanantaista torstaihin klo 16.00 - 20.00 väliseksi ajaksi (ei hissiä), ei kesä-elokuussa. Tila on enintään 16 henkilön käyttöön. Tila on ainoastaan jäsenistömme käytössä. Lisätietoja.

Sähkön yhteishankintaa

Yhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus liittyä mukaan Suomen suurimpaan sähkön yhteishankintasalkkuun. Lue lisää.

Asukaskyselytyökalu 

Asukaskyselystä kohti taloyhtiöstrategiaa. Voit tehdä asukaskyselyn valmiilla Webropol-asukaskyselyllä sähköisesti. Lisätietoja johanna.laitala(at)kiinteistoliitto.fi.

Apua osakeluettelon siirtoon

Taloyhtiöiden tulee siirtää osakeluettelonsa Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Tarjoamme jäsentalojen puheenjohtajille ja isännöitsijöille apua osakeluettelon siirtämisessä huoneistotietojärjestelmään käyttäen Maanmittauslaitoksen sähköistä siirtopalvelua. Taloyhtiön puheenjohtaja tai isännöitsijä voi tehdä osakeluettelon siirron avustuksellamme joko yhdistyksen toimistolla tai etänä Teams-videoneuvottelun välityksellä. Tämä uusi jäsenpalvelu on sellaisille taloyhtiöille, joilla ei ole ammatti-isännöitsijää tai käytössään isännöintijärjestelmää. Palvelu on jäsentaloyhtiöille maksuton.

Ota yhteyttä ja varaa oma aikasi: pohjois-suomi@kiinteistoliitto.fi tai 040 4854311 tai 040 1498398

Lisätietoja huoneistotietojärjestelmästä

Taloyhtiöllenne omat nettisivut

Taloyhtiösivut (yhtiökohtaiset nettisivut jäsentaloille)

Tutkittua tietoa

Kiinteistöliiton tutkimus- ja kehityspalveluissa kerätään ja analysoidaan kiinteistöjen ylläpitoon sekä käyttöön liittyviä tietoja. Tietojen pohjalta laaditaan toimintamalleja ja työkaluja hyvään kiinteistönpitoon. Yksikön työn tuloksena taloyhtiöissä pystytään tekemään aiempaa tarkempia ja parempia päätöksiä, jolloin myös asumisolot kehittyvät suotuisasti. Samalla syntyy kustannus- ja energiatehokkaita tapoja huolehtia kiinteistövarallisuudesta.
Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen oma talousarvio-ohje julkaistaan aina tammikuussa. Näin taloyhtiö saa tärkeää pohjatietoa talousarvion laatimiseen.

Muut palvelut

Työnantajapalvelut

Työnantajana toimiva taloyhtiö tarvitsee tarkkaa ja täsmällistä tietoa työlainsäädännöstä ja alan työehtosopimusten tulkinnasta. Kiinteistöalan työnantajajärjestönä kiinteistöyhdistys tuntee alan lainsäädännön ja sopimukset. Tarvittaessa jäsentaloyhtiön edustajalla on mahdollisuus kysyä apua myös kiinteistöalan työnantajajärjestöstä Kiinteistöpalvelut ry:stä maanantaista perjantaihin klo 9–15 (09) 3158 6200, edellyttäen, että taloyhtiö on toimittanut siihen työsuhteessa olevien henkilöiden palkkatiedot yhdistykselle.

Edunvalvonta ja vaikuttaminen

Kiinteistöyhdistys seuraa yhteiskunnallista päätöksentekoa kiinteistöjen näkökulmasta osallistuen kiinteistönomistajia koskevaan keskusteluun. Asiantuntevilla ja perustelluilla kannanotoilla on pystytty vaikuttamaan mm. kiinteistöveron suuruuteen ja kunnallisiin tariffeihin.

Palvelututka taloyhtiöille työkaluksi

Kiinteistöliitto Uudenmaan Palvelututka-palvelu on nyt myös muiden jäsenyhdistysten käytettävissä. Palvelututka-palvelussa taloyhtiö voi hakea ja arvioida taloyhtiölle palveluja tuottavia yrityksiä. 
Palvelututkan tarkoituksena on auttaa taloyhtiöitä:
- löytämään sopivia toimijoita eri alueilta
- löytämään hyviä arviointeja saaneita yrityksiä
- jakamaan kokemuksia hyvistä palveluntarjoajista Palvelututka-palvelussa arvostellaksesi palveluntarjoajia sinun täytyy kirjautua palveluun vieraana tai Kiinteistöliiton jäsennumerolla.

Ohjeita:
Palveluun kirjaudutaan joko taloyhtiön jäsennumerolla tai vieraana. Suosittelemme jäsenille kirjautumista jäsennumerolla (Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen taloyhtiöt kirjautuvat toki omalla jäsennumerollaan, ei Kiinteistöliitto Uusimaan). Taloyhtiön tai arvioijan nimi ei tule näkyviin arviointilistauksiin.

  1. Palvelututkassa voidaan hakea eri kiinteistöalan yrityksiä hakusanoilla, kuten ”isännöinti” tai ”kiinteistöhuolto”, kirjoittamalla hakusana Mitä haetaan -kenttään.
  2. Tämän jälkeen palvelu hakee lähimmät kyseisen alan yritykset. Sivusto pyytää lupaa käyttää laitteesi sijaintia, jotta haku onnistuisi.
  3. Mikäli haluat etsiä yrityksiä muualta kuin läheltä omaa sijaintiasi, voit lisätä paikannimen Mistä haetaan -kenttään. Tätä hakukenttää voi myös käyttää, jos et halua antaa sivustolle lupaa hakea sijaintiasi.
  4. Palvelututkassa voidaan myös listata yritykset paremmuusjärjestykseen tehtyjen arviointien perusteella tai lajitella nimen perusteella valitsemalla järjestelyperusteen Järjestä-kentästä hakutulosten yläkulmasta.

Lisää ohjeita palvelun käyttöön ja tulosten hakemiseen löydät palvelun Ohjeet -osiosta.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.